Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tarifi

Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani

Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tarifi

Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani tarifi: Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı haşhaş
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani tarifi nasıl yapılır?

  • 4 tane yumurta yarım bardak, şekerle iyice köpürene kadar çırpılır. Süt, irmik, un  ilave edilir.
  • Biraz spatulayla karıştırıldıktan sonra mor haşhaş, kabartma tozu, ilave edildikten sonra yağlanmış tepsiye boşaltılır.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Ilımaya bırakılır. Diğer yandan şerbeti için 2 bardak şeker, 3 bardak suyla 15 dakika kaynatılır. Ilıyınca revaninin üzerine gezdirilir.
  • 2 paket krem şanti 1 bardak sütle iyice çırpılır. Şerbetini çeken tatlımızın üzerine spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yerleştirilir.
  • Üzerine bir tutam mor haşhaş serpiştirilir. Karelere kesilir. Her karenin üzerine bir tutam ceviz içi koyulur.
  • Herhangi bir pasta süsüyle isteğe bağlı olarak süslenir. Afiyet olsun.

Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani tarifinin püf noktası nedir?

Tatlımızın şerbetini iyice çekmesi ve bir gece dolapta beklemesi enfes olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025