Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tarifi
Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani tarifi: Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı haşhaş
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani tarifi nasıl yapılır?
- 4 tane yumurta yarım bardak, şekerle iyice köpürene kadar çırpılır. Süt, irmik, un ilave edilir.
- Biraz spatulayla karıştırıldıktan sonra mor haşhaş, kabartma tozu, ilave edildikten sonra yağlanmış tepsiye boşaltılır.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Ilımaya bırakılır. Diğer yandan şerbeti için 2 bardak şeker, 3 bardak suyla 15 dakika kaynatılır. Ilıyınca revaninin üzerine gezdirilir.
- 2 paket krem şanti 1 bardak sütle iyice çırpılır. Şerbetini çeken tatlımızın üzerine spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yerleştirilir.
- Üzerine bir tutam mor haşhaş serpiştirilir. Karelere kesilir. Her karenin üzerine bir tutam ceviz içi koyulur.
- Herhangi bir pasta süsüyle isteğe bağlı olarak süslenir. Afiyet olsun.
Mor Haşhaşlı Krem Şantili Revani tarifinin püf noktası nedir?
Tatlımızın şerbetini iyice çekmesi ve bir gece dolapta beklemesi enfes olur.