Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Erikli Tart Tarifi

Mor Erikli Tart

Mor Erikli Tart Tarifi

Mor Erikli Tart tarifi: Mor Erikli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Erikli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Erikli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 küp soğuk tereyağı (fındıktan biraz büyük)
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
  • 1 adet mor erik

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı bal

Mor Erikli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba un ve tereyağı alınır. Kum gibi olana dek elle parçalanır.
  • Şeker, tarçın eklenerek tekrar karıştırılır.
  • Üzerine ilk önce 1 yemek kaşığı su eklenir. Sonra çok az az ve yavaş şekilde hamur kendini bulana dek su eklenir. Kendini toparlamış dağılmayan bir kıvamda olmalı.
  • Toparlanan harç yağlı kağıdın üzerinde ince şekilde açılır.
  • Kenarlardan biraz boşluk bırakarak orta kısmına Antep fıstığı eklenir. Üzerine dilimlenmiş erikler konulur.
  • Yağlı kağıt hafif yanlar kaldırılarak biraz üzerine doğru katlanır. Kenarları biraz içe kıvrılır yani, tart gibi duracak şekilde.
  • Üzerine karamelize olsun diye biraz esmer şeker gezdirilir.
  • 180° alt üst ayar orta kısımda 15 dk pişirilir. Son 5 dakika üstü biraz kızarsın diye tereyağı gezdirdim ben. Şart değil.
  • Piştikten sonra üzerine bal gezdirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025