Mor Erikli Tart Tarifi
Mor Erikli Tart tarifi: Mor Erikli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Erikli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Mor Erikli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı un
- 2 küp soğuk tereyağı (fındıktan biraz büyük)
- 1 tutam tarçın
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
- 1 adet mor erik
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı bal
Mor Erikli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba un ve tereyağı alınır. Kum gibi olana dek elle parçalanır.
- Şeker, tarçın eklenerek tekrar karıştırılır.
- Üzerine ilk önce 1 yemek kaşığı su eklenir. Sonra çok az az ve yavaş şekilde hamur kendini bulana dek su eklenir. Kendini toparlamış dağılmayan bir kıvamda olmalı.
- Toparlanan harç yağlı kağıdın üzerinde ince şekilde açılır.
- Kenarlardan biraz boşluk bırakarak orta kısmına Antep fıstığı eklenir. Üzerine dilimlenmiş erikler konulur.
- Yağlı kağıt hafif yanlar kaldırılarak biraz üzerine doğru katlanır. Kenarları biraz içe kıvrılır yani, tart gibi duracak şekilde.
- Üzerine karamelize olsun diye biraz esmer şeker gezdirilir.
- 180° alt üst ayar orta kısımda 15 dk pişirilir. Son 5 dakika üstü biraz kızarsın diye tereyağı gezdirdim ben. Şart değil.
- Piştikten sonra üzerine bal gezdirilir. Afiyet olsun.