Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mor Ekmek Tarifi

Mor Ekmek

Mor Ekmek Tarifi

Mor Ekmek tarifi: Mor Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Mor Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mor Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 21 gram yaş maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet mor havuç
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 tutam tuz

Mor Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak havuçları soydum ve Vichy doğrayıp tencereye aktardım.
  • Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar pişirdim.
  • Pişerken su azalacaktır azar azar kontrollü olarak su takviyesi yaptım.
  • Havuçlar pişince suyu ile birlikte blenderla püre haline getirdim. Derin bir yoğurma kabına ılık su, maya ve şekeri ekledim.
  • 5 dakika beklettim. Süt, zeytinyağı, püre ve tuzu ekleyerek karıştırdım.
  • Azar azar un ekleyerek 10-15 dakika güzelce yoğurdum ve ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettim.
  • İçeriğindeki püreden dolayı hamur ele yapışkan oluyor, çok fazla un ekleyerek sert bir hamur elde etmedim. Hamurumuz ne kadar yumuşak olursa, ekmeğimiz de o kadar yumuşak olacaktır.
  • Üzerini örterek ılık ortamda yaklaşık 45-50 dakika mayalandırdım.
  • Mayalandıktan sonra hamurun maya kokusu çıkması için tekrar yoğurdum ve pişireceğim kaba aktardım.
  • Üzerine un serptim ve ılık fırına yerleştirip 10-15 dakika daha 2. mayalama işlemini gerçekleştirdim. Kabardıktan sonra fırını 180 derecede çalıştırıp ekmeğimi pişirdim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025