Molotof Tatlısı Tarifi
Molotof Tatlısı tarifi: Molotof Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Molotof Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Molotof Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karamel için:
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
Mereng için:
- 5 adet yumurta beyazı
- 5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Molotof Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Karamel için: Su ve şekeri kalın tabanlı bir sos tavasına alın. Orta yüksek ateşte koyu bir renk alana kadar kaynatın.
- Karameli sıcakken dikkatlice metal bir kek kalıbına dökün. Bir eldiven ya da bez yardımı ile kalıbı tutun ve karameli her yerine yaydırın.
- Karamelin her yeri kapladığına mutlaka emin olun. Kalıbı soğuması ve karamelin sertleşmesi için bir kenarda bekletin.
- Mereng için: Derin bir kapta yumurtaları, mikserle köpürtün.
- Köpüren yumurtalara, şekeri azar azar ekleyerek parlak, pürüzsüz bir hal alıp şeker eriyene kadar çırpın.
- Kek kalıbında soğuyan ve sertleşen karamelin üzerine merengi parça parça ve havasını kaçırmadan koyun.
- Bir spatula ya da kaşık yardımı ile merengi hafifçe bastırarak yayın.
- Kek kalıbını tezgaha birkaç kez vurun ve varsa aralarda kalan hava kabarcıklarını çıkarın.
- Fırınınızı 180 derecede fanlı olarak ısıtın.
- Kek kalıbını derin bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin yarısına kadar sıcak su koyun.
- Tatlınızı fırına koyun ve 8 dakika pişirin.
- 8 dakikanın sonunda fırını kapatın ve kapağını kesinlikle açmadan 30 dakika daha fırının içinde dinlendirin.
- Tatlıyı fırından çıkarın ve tezgahta 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Tatlının hafifçe sertleştiğini gördüğünüzde kalıbın üzerine büyükçe bir tabak kapatın ve ters çevirin.
- Kalıpta kalan karamel varsa, az miktarda sıcak su ile inceltip tatlınıza sos olarak kullanmak üzere tabağa ya da üzerine dökün.
- Molotof tatlınızı ister ılık isterseniz oda sıcaklığında karameliyle birlikte dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.