Moğol Usulü Et Tarifi
Moğol Usulü Et tarifi: Moğol Usulü Et için gerekli malzemeler nelerdir? Moğol Usulü Et nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Moğol Usulü Et yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram dana kontrfile (2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilmiş)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatl kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 100 ml. soya sosu (1/2 su bardağı)
- 60 gram esmer şeker
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 250 mililitre su
- 2 su bardağı mısır nişastası (etleri bulamak için)
- 1 su bardağı sıvı yağ (etleri kızartmak için)
- 6 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı susam
Moğol Usulü Et tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede doğranmış etleri, pul biber, elma sirkesi, bal, zeytinyağı ve karabiber ile karıştırıp buzdolabında 2 saat kadar bekleterek marine edin.
- Bir sos tavasında zeytinyağı ile zencefil ve sarımsağı kokusu çıkana kadar soteleyin.
- Ardından soya sosu, esmer şeker, nar ekşisi ve 250 ml suyu ekleyip ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Marine olan etleri bir kapta mısır nişastası ile karıştırın ve fazla nişastayı etin üzerinden süzgeç yardımıyla eleyin.
- Tavada kızdırdığınız sıvı yağda etlerin dışı pişmiş, içi hafif pembe olacak şekilde kızartın ve ocaktan alın. Yağını süzdürmek için havlu kağıt kullanabilirsiniz.
- Bir tavada pişen etleri ve soya sosu karışımını birleştirin ve orta ateşte nişasta sosu koyulaştırana kadar pişirin.
- Eti ocaktan alamadan hemen önce taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyin ve ocaktan alın.
- Servis esnasında arzuya göre üzerine susam serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Moğol Usulü Et tarifi için servis önerisi
Sade ve az yağlı pirinç pilavı ile müthiş bir uyum sağlayacaktır.