Misket Köfteli Mantar Sote Tarifi
Misket Köfteli Mantar Sote tarifi: Misket Köfteli Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Misket Köfteli Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Misket Köfteli Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebzeler için:
- 300 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 3-4 adet köy biberi
- 2 adet rendelenmiş domates (ya da kışlık konserveden)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Köftesi için:
- 300-400 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kahve fincanı sıvı yağ (kızartmak için)
Misket Köfteli Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Önce köfteyi hazırlayalım. Soğan sarımsak rendelenir veya mutfak robotundan çekilir. Kıymanın üzerine eklenir.
- Diğer malzemeler de ilave edilip yoğrulur. Bir kere de mutfak robotundan geçiriyorum (isteye bağlı). Cevizden küçük parçalar alınıp yuvarlanır ve sıvı yağda çevirerek kızartılır.
- Mantarın kabukları soyulur kök tarafları bıçakla kazınır. İsterseniz köklerini kopartabilirsiniz.
- Su kaynatılır içerisine 2-3 damla limon suyu sıkılır. Mantarlar haşlanmaya bırakılır. 7-8 dakika haşlanıp hemen süzgeç alınır.
- İçerisine çok su çekmemesi için çok fazla haşlamayalım.
- Bir tavaya yağlar alınıp eritilir. Haşlanan mantarlar ilave edilir ve 2-3 dakika sotelenir.
- Jülyen doğranmış sebzeler sırayla ilave edilir ve pişirilir. (soğan- biberler-domates püresi)
- Sebzeler pişince 1 kahve fincanı sıcak su eklenir. Kıvamı ayarlanır. Son olarak pişen köfteler, baharatlar eklenir ve 1-2 dakika daha pişmeye bırakılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Misket Köfteli Mantar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları yıkamıyorum çünkü yıkanınca çok fazla su çekiyor. Sebzeleri sotelerken azar azar tuzlayabilirsiniz.