Misket Köfteli Çanak Patates Tarifi
Misket Köfteli Çanak Patates tarifi: Misket Köfteli Çanak Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Misket Köfteli Çanak Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Misket Köfteli Çanak Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy patates (içi alınıp ikiye bölünmüş, kızartılmış)
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan (rondodan geçirilmiş)
- 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 6 adet çeri domates (ikiye bölünmüş)
Misket Köfteli Çanak Patates tarifi nasıl yapılır?
- Köfteyi hazırlamak için; bir kasede kıyma, soğan, yumurta, maydanoz, galeta unu, tuz ve karabiberi güzelce yoğurun.
- Harçtan parçalar koparıp misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Patatesleri ikiye bölüp iç kısmını kaşık yardımıyla oyun ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartın. Kızarmış olan patatesleri fırın kabına alın ve oyuk kısımlarına hazırladığınız misket köfteleri doldurun. 195 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Köfteler piştikten sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve çeri domatesleri ekleyip 10 dakika daha fırınlayın.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!