Minik Meyveli Tart Tarifi
Minik Meyveli Tart tarifi: Minik Meyveli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Minik Meyveli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Minik Meyveli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 150 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında)
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un (azar azar eklenecek)
Kreması İçin:
- 500 mililitre süt
- 1/2 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) mısır nişastası
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krem şanti
Minik Meyveli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat dolapta dinlendirin.
- Bir tencereye tereyağı, vanilya ve krem şanti hariç diğer krema malzemelerini alıp karıştırın ve orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Krema koyulaşınca ocaktan alıp, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın.
- Krema biraz soğuyunca içine krem şanti ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın. Soğuması için üzerini streç filmle kaplayıp dolaba kaldırın.
- Yarım saat dinlenen hamuru dolaptan alın ve tart kalıplarına yerleştirin. Yerleştirdikten sonra üzerine çatalla delikler açın.
- 180 derece önceden ısınmış fansız fırında 16-17 dakika pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarın.
- Kremayı sıkma torbasına alıp tartların üzerine sıkın. En son meyvelerle üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.