Minik Ekmek Tarifi
Minik Ekmek tarifi: Minik Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Minik Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Minik Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 mililitre ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı un
Minik Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su ve mayayı koyup karıştıralım. Tuz ve şekeri ekleyelim, tekrar karıştıralım.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 5 dakika mayalandıralım. Elenmiş unu ekleyelim ve yoğuralım.
- Üzeri kapalı bi şekilde 40 dakika mayalandıralım.
- Tezgaha alalım, üzerine un serpelim, yoğuralım ve 8 parçaya ayıralım.
- Ekmeklerimize şekil verelim ve tepsiye dizelim.
- Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika daha mayalandıralım. Ekmeklerimizin üzerine fırçayla su sürelim ve un serpiştirelim.
- Keskin bir bıçakla çizik atalım. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Minik Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Fırının alt kısmına, fırına dayanıklı bir kapta su koyun, ekmek tepsisini orta rafa yerleştirin. Bu şekilde ekmeklerinizin içi yumuşak, dışı çıtır olacaktır.