Minik Ekmek Tarifi
Minik Ekmek tarifi: Minik Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Minik Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Minik Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 mililitre ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3.5 su bardağı un
Minik Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su ve mayayı koyup karıştıralım.
- Tuz ve şekeri ekleyelim, karıştıralım.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 5 dakika mayalandıralım.
- Elenmiş unu ekleyelim ve yoğuralım.
- Önceden ısıtıp söndürdüğümüz fırında 40 dakika mayalandıralım.
- Tezgaha alıp üzerine un serptiğimiz hamuru yoğuralım ve 8 parçaya ayıralım.
- Ekmeklerimize şekil verelim ve tepsiye dizelim.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika daha mayalandıralım.
- Ekmeklerimizin üzerine fırçayla su sürelim ve mısır unu serpiştirelim.
- Keskin bir bıçakla ekmeklerimizin üzerine çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 25-30 dakkika pişirelim .
Minik Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Fırının alt tarafına fırına dayanıklı bir kaba su koyup, ekmeklerinizi dizdiğiniz tepsiyi orta rafa yerleştirin. Bu şekilde ekmeklerinizin içi yumuşak dışı çıtır olacaktır.