Mini Turta Tarifi
Mini Turta tarifi: Mini Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Mini Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı bal (agave şurubu)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 su bardağı tam buğday unu (aldığı kadar) (ele yapışmayan sert bir hamur olacak şekilde)
- 1 paket vanilya
İç harcı için:
- 3 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz (parçalanmış)
Mini Turta tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları rendeleyip bir tavada tarçın ve ceviz ile birlikte kavurun.
- Hamur için ilk olarak oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı ve bal / agave şurubunu karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra unu ekleyip yoğurun.
- Oluşan hamurdan 12 parça ceviz büyüklüğünde toplar elde edip elinizle veya merdane yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin. Artan hamuru ayırın, sonra kullanılacak.
- Açtığınız hamurları muffin kalıbına yerleştirin ve hazırladığınız iç harcı eşit şekilde hepsine dağıtın.
- Ayırdığınız hamuru turtanın üzerine ister küçük parçalar halinde serpiştirin ister ince şeritler halinde dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Mini Turta tarifi için servis önerisi
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.