Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mini Tombul Francala Tarifi

Mini Tombul Francala

Mini Tombul Francala Tarifi

Mini Tombul Francala tarifi: Mini Tombul Francala için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Tombul Francala nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mini Tombul Francala yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su

Mini Tombul Francala tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeler karıştırılarak mayanın aktive edilmesi için yaklaşık 15-20 dakika yoğrulur.
  • Hamur hafif ele yapışır kıvama gelince, bir kabın tabanına ve hamurun yüzeyine zeytinyağı sürülerek üzeri örtülür ve mayalanmaya bırakılır.
  • Minimum 1 saat dinlendirilen hamura şekil verilir ve tepsi mayalanmasına 30 dakika bırakılır.
  • Mayalanma işlemi bitince ekmeklere, unlanmış bıçakla kesikler atılır. Bir fırça ile su sürür ve süzgeçten eleyerek un serpilir. 240 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.
  • Soğuması ve hamurlaşmaması için tepsiden bir tel üzerine alınıp soğutulur. Afiyet olsun.

Mini Tombul Francala tarifinin püf noktası nedir?

Ekmeğin kabuğunun çıtır olması için fırının içine 1 kase su konulmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Mini Tombul Francala ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021