Mini Tombul Francala Tarifi
Mini Tombul Francala tarifi: Mini Tombul Francala için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Tombul Francala nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Mini Tombul Francala yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
Mini Tombul Francala tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeler karıştırılarak mayanın aktive edilmesi için yaklaşık 15-20 dakika yoğrulur.
- Hamur hafif ele yapışır kıvama gelince, bir kabın tabanına ve hamurun yüzeyine zeytinyağı sürülerek üzeri örtülür ve mayalanmaya bırakılır.
- Minimum 1 saat dinlendirilen hamura şekil verilir ve tepsi mayalanmasına 30 dakika bırakılır.
- Mayalanma işlemi bitince ekmeklere, unlanmış bıçakla kesikler atılır. Bir fırça ile su sürür ve süzgeçten eleyerek un serpilir. 240 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.
- Soğuması ve hamurlaşmaması için tepsiden bir tel üzerine alınıp soğutulur. Afiyet olsun.
Mini Tombul Francala tarifinin püf noktası nedir?
Ekmeğin kabuğunun çıtır olması için fırının içine 1 kase su konulmalıdır.