Mini Susamlı Kurabiye Tarifi
Mini Susamlı Kurabiye tarifi: Mini Susamlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Susamlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Mini Susamlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tuzlu kurabiye için:
- 125 gram margarin (veya oda sıcaklığında tereyağı)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı (silme) toz şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1,5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı (silme) tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı susam
Mini Susamlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Margarin, sıvı yağ, sirke ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın.
- Çatal veya spatula yardımıyla margarin yumuşayıncaya dek karıştırın.
- Ardından un ve tuzu üzerine ekleyerek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
- Hamur tamamen toparlandıktan sonra üzerini streçle örtüp şekil vermeden önce 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurdan önce ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ardından elinizle bastırarak ince uzun rulo şeklini verin. 1-2 cm genişliğinde ve 4-5 cm uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde hamur parçalarını kesin.
- Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırın. Kesmiş olduğunuz susamlı kurabiye parçalarının üst kısmını önce yumurtalı karışıma ardından susama batırıp yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!