Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mini Somun Ekmek Tarifi

Mini Somun Ekmek

Mini Somun Ekmek Tarifi

Mini Somun Ekmek tarifi: Mini Somun Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Somun Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mini Somun Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Mini Somun Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle ılık suyu bir kaba alın üzerine maya tuz ve şekeri ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra unu tezgaha alın ve ortasına çukur açın mayalı karışımınızı çukurun içine dökün ve yoğurun.
  • Yoğurulan hamuru 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan ufak bezeler yapın.
  • Yapılan bezeleri 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamura ekmek şeklini verin ve bıçak yardımıyla ortasına biz çizgi atın.
  • Son olarak yoğurdu hamurların üzerine sürün 200 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü pişene kadar bekletelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Mini Somun Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021