Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mini Sıkma Tarifi

Mini Sıkma

Mini Sıkma Tarifi

Mini Sıkma tarifi: Mini Sıkma için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Sıkma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mini Sıkma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz

Mini Sıkma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle un su ve tuzu karıştırıp hamurumuzu güzelce yoguruyoruz. Ardından onu dinlendirmek için kenara ayırıyoruz.
  • Ardından küçük bir tencereye sıvı yağı döküyoruz.
  • Soğanları küçük küçük doğrayıp tencerenin içne atıyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Domatesi küçük küçük doğrayıp pişen soğanların içine atıyoruz.
  • Salçayı da atıp biraz kavuruyoruz.
  • Ardından maydanozu ve peyniri atıp karıştırıyoruz. Artık harcımız hazır.
  • Hamuru istediğimiz büyüklüğe göre eşit parçalara bölüyoruz. Ardından yuvarlak olacak şekilde ince açıyoruz.
  • Tavayı ocağa alıp altını yakıyoruz. Tava ısınınca açtığımız hamurları arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Yaptıgımız iç harcını dürüm yapar şekilde hamurların içine koyup sarıyoruz. Sıcak olması için sofranın içine sarıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Mini Sıkma tarifinin püf noktası nedir?

Yaptığınız sıkmaları sıcak tutmak için temiz bir bezin arasına sarabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025