Mini Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi
Mini Limonlu Haşhaşlı Kek tarifi: Mini Limonlu Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Limonlu Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
32 adet
Mini Limonlu Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
- 5-6 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Üzeri İçin:
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Mini Limonlu Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar şekerle beraber beyazlaşana kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenir, karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu ve haşhaş eklenir. Homojen bir karışım olana dek karıştırılır.
- Yağlanmış muffin kalıbına aktarılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Krema ve pudra şekeri, mikser ile koyu kıvam alana dek çırpılır.
- Soğuyan kekler kalıptan çıkartılır, üzerleri krema ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun.