Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek Tarifi
Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek tarifi: Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 mililitre su
- 150 mililitre süt
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı un
- 6 adet kuru domates
- 15 adet zeytin
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, ılık süt, toz maya ve toz şeker ayrı bir kapta karıştırılır. 5 dakika mayalanması beklenir.
- Yoğurma kabına 4 bardak un elenir ortası açılır. Una bir tatlı kaşığı tuz serpilir. Ortası açılan una maya karışımı dökülür ve yumuşak bir hamur elde edilir . (Un ihtiyacı varsa eklenir.)
- 1 saat boyunca mayalandırılır. (Ben 50 derece ısıtıp kapattığım fırında mayalandırdım .)
- Mayalanma işleminden sonra hamur tezgaha alınır ve üzerine doğranmış kuru domates ve çekirdekleri çıkartılmış doğranmış zeytin eklenir yoğurulur .
- Hamur 8 eşit parçaya bölünür . Yuvarlak yapılıp kağıt serilmiş duruma dizilir. Ekmeklerin üzeri keskin bir bıçakla şerit şeklinde kesilir. Ekmeklerin üzeri unlanır. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir .
Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkan ekmeklerinizin üzerini nemli bir bezle kapatın . Bu ekmeklerinizin sertleşmesini engelleyecektir.