Mini İmam Bayıldı Tarifi
Mini İmam Bayıldı tarifi: Mini İmam Bayıldı için gerekli malzemeler nelerdir? Mini İmam Bayıldı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mini İmam Bayıldı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet kemer patlıcan
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mini İmam Bayıldı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları boyutlarına göre 3'e ya da 4'e kesin ve kızartın.
- Kızarttığınız patlıcanların içini tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince dilimleyin.
- Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ince bir şekilde kıyın.
- Tavayı ısıtıp, zeytinyağı ve sıvı yağını koyun. Piyazlık doğradığınız soğanları yağın içine aktarıp soteleyin. Soğanlar soteledikten sonra sarımsağı da ekleyip sotelemeye devam edin.
- Domatesleri ve maydanozu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak tuz ve karabiberini koyup pişirme işlemini bitirin.
- Kızartıp içini çıkardığınız patlıcanları hazırladığınız iç harçla doldurun. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mini İmam Bayıldı tarifinin püf noktası nedir?
Kızarttığınız patlıcanların içini doldurmadan önce kağıt havlu üzerinde yağını süzdürürseniz tabağınızda yağlı bir görüntü olmayacaktır.