Mini Elmalı Turtalar Tarifi
Mini Elmalı Turtalar tarifi: Mini Elmalı Turtalar için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Elmalı Turtalar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Mini Elmalı Turtalar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri (ya da toz şeker)
- 1 tatlı kaşığı sirke (elma sirkesi)
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3-3,4 su bardağı un
Elmalı harcı için:
- 3 adet büyük boy elma
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi (kırılmış)
- 1 çay kaşığı tarçın
Mini Elmalı Turtalar tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak iç harcı hazırlanır. Elmaların kabukları soyulur içleri temizlenir ve rendelenir. Üzerine şeker eklenip yüksek ateşte pişirilir.
- Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dakika pişmeye devam edilir. Elmalar iyice yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir. Soğumaya bırakılır.
- Hamuru için malzemeler uygun bir kaba alınır. Güzelce yoğrulur. Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve sert olmasın. Üzeri streçlenir.
- 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilir (vaktiniz varsa). Hamurun dörtte biri üzeri için ayrılır. Kalan kısmı 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1,5 cm kalınlığında açılır.
- Geniş bir bardakla veya kalıpla yuvarlaklar elde edilir ve muffin tepsisine yerleştirilir. Büyük kare veya yuvarlak borcama da döşeyebilirsiniz. Üzerlerine çatalla hafifçe bastırılır.
- Elmalı harç eşit şekilde paylaştırılır. Kalan parça merdaneyle açılır. Küçük kalıplarla şekiller çıkartılıp üzerine yerleştirilir.
- İsterseniz şeritler de yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (25-30 dakika)
- Soğuduğunda isteğe bağlı pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Mini Elmalı Turtalar tarifinin püf noktası nedir?
Borcamda hazırlarsanız daha iyi kızarması için tabanını tereyağı ile yapabilirsiniz.