Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mini Bazlama Tarifi

Mini Bazlama

Mini Bazlama Tarifi

Mini Bazlama tarifi: Mini Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mini Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Sosu için:

  • 50 gram tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 dal maydanoz

Mini Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir kaba ılık su, ılık süt, maya, tuz, zeytinyağı ve şekeri ekleyip karıştıralım. Sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim, güzelce yoğuralım, ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamurun kapağını kapatıp oda sıcaklığında 30-40 dakika mayalanması için bekleyelim.
  • Mayalanan hamurun gazını almak için bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve tezgaha alalım. Mandalina büyüklüğünde 15-16 beze yapalım. (Bize fazla geleceği için ben hamurun hepsini kullanmadım.)
  • Üzerinin kurumaması için bir bez ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim. Hamurumuz dinlenince üzerini açıp elimizle unlayarak çay tabağı büyüklüğünde açalım ve bu arada tavamızı ocağa alıp ısıtalım.
  • Tava ısınırken yine hamurların üzerini örtülü tutalım ki kurumasın. Tava ısındığında bazlamaları tavaya alıp sürekli alt üst ederek pişirelim.
  • Eğer bir tarafı iyice kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirirsek bazlamalarımız sert olacaktır buna dikkat edelim.
  • Sosu için tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ekleyelim, birkaç kez karıştırıp ocağı kapatalım ve kıyılmış maydanoz ekleyelim. Sosumuz da hazır olduktan sonra bazlamalarımızın üzerine sıcak sıcak dökelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025