Mini Bazlama Tarifi
Mini Bazlama tarifi: Mini Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Mini Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mini Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5,5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Sosu için:
- 50 gram tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 3-4 dal maydanoz
Mini Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kaba ılık su, ılık süt, maya, tuz, zeytinyağı ve şekeri ekleyip karıştıralım. Sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim, güzelce yoğuralım, ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamurun kapağını kapatıp oda sıcaklığında 30-40 dakika mayalanması için bekleyelim.
- Mayalanan hamurun gazını almak için bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve tezgaha alalım. Mandalina büyüklüğünde 15-16 beze yapalım. (Bize fazla geleceği için ben hamurun hepsini kullanmadım.)
- Üzerinin kurumaması için bir bez ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim. Hamurumuz dinlenince üzerini açıp elimizle unlayarak çay tabağı büyüklüğünde açalım ve bu arada tavamızı ocağa alıp ısıtalım.
- Tava ısınırken yine hamurların üzerini örtülü tutalım ki kurumasın. Tava ısındığında bazlamaları tavaya alıp sürekli alt üst ederek pişirelim.
- Eğer bir tarafı iyice kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirirsek bazlamalarımız sert olacaktır buna dikkat edelim.
- Sosu için tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ekleyelim, birkaç kez karıştırıp ocağı kapatalım ve kıyılmış maydanoz ekleyelim. Sosumuz da hazır olduktan sonra bazlamalarımızın üzerine sıcak sıcak dökelim. Afiyet olsun.