Minekop Ceviche Tarifi
Minekop Ceviche tarifi: Minekop Ceviche için gerekli malzemeler nelerdir? Minekop Ceviche nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Minekop Ceviche yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram fileto minekop balığı (küp kesilmiş)
- 25 gram kırmızı soğan
- 2 adet taze sıkılmış lime suyu (yeşil limon)
- 1 adet küçük boy chili biberi
- 10 yaprak taze kişniş
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Servisi için:
- 60 gram karpuz
- 1 gram rendelenmiş limon kabuğu
- 1 adet küçük boy salatalık
- 1/2 adet avokado
- 50 gram karışık akdeniz yeşilliği
- 1 tatlı kaşığı çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı haşlanmış mısır
Minekop Ceviche tarifi nasıl yapılır?
- Küp şeklinde kesilmiş fileto minekop balığını derin bir karıştırma kabına alın.
- Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız chili biberini oldukça küçük parçalar halinde doğrayın.
- Taze kişniş yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı ilavesiyle birlikte tüm malzemeyi bir araya getirin. Balık küplerini marine karışımında 3-4 dakika bekletip yağ ve limon asidiyle pişmesini sağlayın.
- Geniş bir karpuz dilimine dikdörtgen şeklini verip çekirdeklerini çıkardıktan sonra servis tabağına alın.
- Salatanın kabuk kısımlarını jülyen şeklinde kestikten sonra karpuz dilimi üzerine alın. İrice rendelenmiş ya da sarı kısmı dikkatli bir şekilde kesilmiş limon kabuklarını ekleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkardığınız olgun avokadoyu ince ince dilimleyin.
- Marine edilen balık küplerini soğanlarla birlikte karpuzun üzerine alın.
- Akdeniz yeşilliklerini çekirdeksiz siyah zeytin ve haşlanmış mısırla harmanladıktan sonra servis tabağına alın. Sosuyla birlikte bekletmeden servis edin.
Minekop Ceviche tarifinin püf noktası nedir?
Fileto balıkları olabildiğince ince ya da küçük küpler halinde kesmeye özen gösterin.Salatalığın çekirdekli kısımlarını kullanmayın. Olgun avokado kullanmayı tercih edin.