Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milinka Tarifi

Milinka

Milinka Tarifi

Milinka tarifi: Milinka için gerekli malzemeler nelerdir? Milinka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milinka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 paket yaş maya (42 gram)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 bardak un (aldığı kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) eritilmiş tereyağı (veya sıvıyağ)

Sosu için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Milinka tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı küçük parçalara ayırarak orta boy bir kase içine alın. Üzerine şeker ve ılık sütü ekleyerek mayanın kabarması için 10-15 dakika kadar bekletin. Sütün kaynar değil ılık olmasına özen gösterin.
  • Maya köpürdükten sonra üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
  • Geniş bir kaseye unu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ortasını hafifçe elinize açarak hazırladığınız mayalı karışımı una ekleyin ve elinize yoğurmaya başlayın.
  • Hamur bütünleştiğinde üzerini hafifçe yağlayın ve kasenin üzerini kapatarak 45-60 dakika kadar mümkünse sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur 2-3 katına çıktığında istenilen düzeyde mayalanmış demektir.
  • Hamurunuzu yapışmayacak bir tezgah üzerine alın veya altına çok hafif un serpin. 2-3 eşit parçalara bölün. Milinka parçalarını daha küçük hazırlamak isterseniz daha fazla parçaya bölebilirsiniz.
  • Böldüğünüz hamur parçalarını dikdörtgen biçiminde yaklaşık 1-2 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların iç kısmını bir fırçayla yağlayın. Ufaladığınız beyaz peynirleri açılmış hamurların içine serpiştirip yuvarlayarak rulo haline getirin.
  • Rulo halindeki hamurları fırın tepsinize sığacak uygunlukta, yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesin ve rulo kısımları gözükecek şekilde tepsiye dizin. Elinizdeki hamur bitene dek aşamaları tekrar edin.
  • Sosu için eritiğiniz tereyağı ılıdıktan sonra tüm malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz milinka parçalarının üzerinde gezdirin, üst kısımlarının sosla kaplanması için sosu fırçayla sürebilirsiniz. İsteğe göre üzerine susam veya çörek otu serpiştirin.
  • Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında üst kısmı kızarıp güzelce pişinceye dek pişirin. Alt-üst ayarı açık bir fırında takriben 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Milinka tarifinin püf noktası nedir?

Milinka parçalarınızın boyutuna göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir. Piştiğinden emin olmak için milinkanın alt tabanını kontrol edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025