Milföylü Tavuk Sarma Tarifi
Milföylü Tavuk Sarma tarifi: Milföylü Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Tavuk Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Milföylü Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet milföy hamuru
- 6 adet tavuk budu (haşlanmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Gravy Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Milföylü Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Gravy sos için bir tavada tereyağ ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
- Hafif kavrulan soğanların üzerine unu ekleyin ve un esmerleşene kadar kavurmaya devam edin.
- Üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edin ve baharatlarını ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Koyu kıvama gelen sosu mikser veya süzgeç yardımıyla pürüzsüz hale getirin ve servis edin.
- Haşlanmış tavukları tuz, toz kırmızı biber, pul biber ve kekik ile harmanlayın.
- Milföy hamurunu iki parmak kalınlığında olacak şekilde uzunlamasına kesin.
- Milföy hamuru şeritlerini, önce aşağıdan başlayarak yukarıya doğru sarın.
- Tüm hamurları tavuklara sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
- Yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve susam- çörek otu karışımını serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Gravy sos ile servis edin.