Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföylü Tavuk Sarma Tarifi

Milföylü Tavuk Sarma

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi

Milföylü Tavuk Sarma tarifi: Milföylü Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Tavuk Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföylü Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet milföy hamuru
  • 6 adet tavuk budu (haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Gravy Sos İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Milföylü Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Gravy sos için bir tavada tereyağ ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
  • Hafif kavrulan soğanların üzerine unu ekleyin ve un esmerleşene kadar kavurmaya devam edin.
  • Üzerine yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edin ve baharatlarını ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Koyu kıvama gelen sosu mikser veya süzgeç yardımıyla pürüzsüz hale getirin ve servis edin.
  • Haşlanmış tavukları tuz, toz kırmızı biber, pul biber ve kekik ile harmanlayın.
  • Milföy hamurunu iki parmak kalınlığında olacak şekilde uzunlamasına kesin.
  • Milföy hamuru şeritlerini, önce aşağıdan başlayarak yukarıya doğru sarın.
  • Tüm hamurları tavuklara sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
  • Yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve susam- çörek otu karışımını serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Gravy sos ile servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025