Milföylü Tavuk Sarma Tarifi
Milföylü Tavuk Sarma tarifi: Milföylü Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Tavuk Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Milföylü Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk baget
- 4 adet milföy hamuru
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
Milföylü Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk bagetleri yıkayıp bir tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su ilave edin, iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde haşlayın.
- Tavuklar haşlandıktan sonra, baharatları bir kasede karıştırın ve baharat karışımını tavukların üstüne güzelce serpiştirin.
- Milföyleri alın ve baharatladığınız tavukların etrafına, hiç boşluk kalmayacak şekilde güzelce sarın.
- Tavukların uç kısımlarını da aluminyum folyoyla kaplayın ki fırında pişerken yanmasınlar.
- Milföyle kapladığınız tavukların üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra aluminyum folyoları çıkartın.
- Yanında mevsim salatası ile sıcak sıcak servis edin.
Milföylü Tavuk Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Milföyler fırında çok çabuk piştiği için, tavukları milföye sarmadan önce iyice haşlamanız çok önemli. Damak tadınıza göre acı kırmızı biber de kullanabilirsiniz. Tavukları haşladığınız suyu atmayıp, pilav yaparken kullanabilirsiniz.