Milföylü Tavuk Baget Tarifi
Milföylü Tavuk Baget tarifi: Milföylü Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Milföylü Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru
- 6 adet tavuk baget
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 silme tatlı kaşığı susam
- 3 çimdik tuz
Milföylü Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Bagetleri suda 20 dakika kadar haşlayın.
- Sudan çıkarın ve biraz soğumasını bekledikten sonra kemik kısımlarını folyo ile kaplayın. Derilerini sarın.
- Milföyden 1 parmak genişliğinde şeritler kesin.
- Dilerseniz tavuklarınızı baharatlayın ve kestiğiniz şeritlerle bagetleri sarın.
- Yanmaz kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Milföylü Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?
Tavukların derilerini soymayı unutmayın.
Milföylü Tavuk Baget tarifi için servis önerisi
Bagetlerin uçlarını folyoyla saralım hem tutması kolay, hem şık sunumlu.. .