Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföylü Pasta Tarifi

Milföylü Pasta

Milföylü Pasta Tarifi

Milföylü Pasta tarifi: Milföylü Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföylü Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet milföy hamuru
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1,5 paket vanilya
  • 75 gram tereyağı
  • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Milföylü Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü tencereye alın. Unu yavaş yavaş döküp bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırıp kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Hafif hafif koyulaşmaya başlayan krema karışımına toz şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Kaynamaya başlayıp kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Tereyağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip soğumaya bırakın.
  • Derin dondurucudan çıkartıp her birini dört eşit parçaya böldüğünüz milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız milföy hamurlarının yarısının üzerine hazırladığınız kremadan sürüp diğer yarılarını üzerlerine kapak olarak kapatın.
  • Hazırladığınız minik milföylü pastaları, pudra şekeri ilavesi ve arzu ettiğiniz taze meyveler eşliğinde servis edin.

Milföylü Pasta tarifi için servis önerisi

Hazırladığınız milföy pastaları, iç kısımlarına çilek veya muz dilimleri ekleyip de servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025