Milföylü Kat Kat Muhallebi Tarifi
Milföylü Kat Kat Muhallebi tarifi: Milföylü Kat Kat Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Milföylü Kat Kat Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Milföylü Kat Kat Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket damla sakızlı vanilin
- 4 adet milföy hamuru
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
Milföylü Kat Kat Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Muhallebiyi yapacağınız derin tencereyi ocağa alın ve sütü ilave edin.
- Nişasta ve toz şekeri ilave edin.
- Yumurta sarıları ve damla sakızlı vanilini de ilave ederek, kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Isıya dayanıklı borcamı zeytinyağıyla hafif yağlayın.
- Birbirine yapışmış iki milföy yaprağını genişletin ve borcama yerleştirin. Tarçınlı karışımı hafifçe serpin.
- Üzerine çatalla minik delikler açın tarçın, esmer şekerli karışımı ve muhallebiyi dökün. Üzerini diğer genişletilmiş milföy hamuruyla kapatın.
- Üzerine tekrar tarçınlı esmer şekerli karışımı dökün ve 160 derece de esmer şekerler iyice kızarıncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Milföylü Kat Kat Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebinin fırında da pişeceğini hesaplayarak normal muhallebi kıvamından hafif sulu bırakabilirsiniz.
Milföylü Kat Kat Muhallebi tarifi için servis önerisi
Bir top dondurma ve nefis kırmızı eriklerle bakmaya doyamazsınız.