Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Milföyden Şöbiyet Tatlısı tarifi: Milföyden Şöbiyet Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Şöbiyet Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Milföyden Şöbiyet Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 100 gram fıstık içi (ya da ceviz)
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Milföyden Şöbiyet Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İç harcını yaparak işe başlayın. Bir tencereye süt ve irmiği koyarak, koyulaşana kadar pişirin. Kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılıması için dinlendirin.
- Daha sonra şerbetini hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatmaya başlayın, şeker eridikten sonra limon suyunu koyun ve ocaktan alın.
- Her bir tekli milföyü 4 ayrı kareye bölün.
- İçine ister fıstık, isterseniz de ceviz koyun. Kaymaktan da yeteri kadar koyup üçgen şeklinde kapatın.
- Bir borcama dizin, diğer taraftan tereyağını eritin. Eriyen tereyağını üzerlerine tek tek sürün.
- 180 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra şerbeti dökün.
- Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.
Milföyden Şöbiyet Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetin ılık tatlının sıcak olmasına dikkat edin. Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz, daha lezzetli olacaktır.