Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföyden Pide Tarifi

Milföyden Pide

Milföyden Pide Tarifi

Milföyden Pide tarifi: Milföyden Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföyden Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet milföy hamuru
  • 1/2 çay bardağı un (tezgahı unlamak için)

İç Harcı İçin:

  • 200 gram dana kıyma
  • 2 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam taze nane

Üzeri İçin:

  • 3 adet yumurta (üzerine kırılacak)
  • 1 adet yumurta sarısı (kenarlarına sürülecek)
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Milföyden Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Mutfak robotunun içerisine kıyma, domates, biber, soğan, tuz, karabiber ve taze naneyi ekleyip birbirine karışana kadar robottan geçirin.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurunu unlanmış tezgaha serin.
  • Enine ve boyuna hafifçe oklava yardımıyla açın. Hamuru çok inceltmemeye özen gösterin.
  • Kıymalı harcı, milföy hamurun kenarları 2 parmak boşluk olacak şekilde yayın.
  • Kenarları içe doğru kıvırın ve uçlarını birleştirip pide şeklini verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yaptığınız pideleri koyun.
  • Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarlar kızarana kadar, yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.
  • Kenarları kızaran pideleri fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı da ekleyip 5 dakika kadar daha fırınlayın ve fırından çıkarıp sıcak servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025