Milföyden Pide Tarifi
Milföyden Pide tarifi: Milföyden Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Milföyden Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet milföy hamuru
- 1/2 çay bardağı un (tezgahı unlamak için)
İç Harcı İçin:
- 200 gram dana kıyma
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş)
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam taze nane
Üzeri İçin:
- 3 adet yumurta (üzerine kırılacak)
- 1 adet yumurta sarısı (kenarlarına sürülecek)
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Milföyden Pide tarifi nasıl yapılır?
- Mutfak robotunun içerisine kıyma, domates, biber, soğan, tuz, karabiber ve taze naneyi ekleyip birbirine karışana kadar robottan geçirin.
- Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurunu unlanmış tezgaha serin.
- Enine ve boyuna hafifçe oklava yardımıyla açın. Hamuru çok inceltmemeye özen gösterin.
- Kıymalı harcı, milföy hamurun kenarları 2 parmak boşluk olacak şekilde yayın.
- Kenarları içe doğru kıvırın ve uçlarını birleştirip pide şeklini verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yaptığınız pideleri koyun.
- Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarlar kızarana kadar, yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.
- Kenarları kızaran pideleri fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı da ekleyip 5 dakika kadar daha fırınlayın ve fırından çıkarıp sıcak servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.