Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföyden Karnıyarık Börek Tarifi

Milföyden Karnıyarık Börek

Milföyden Karnıyarık Börek Tarifi

Milföyden Karnıyarık Börek tarifi: Milföyden Karnıyarık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Karnıyarık Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföyden Karnıyarık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 1 kase İzmir tulum peyniri (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı ezine peyniri (ufalanmış)
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet yumurta sarısı

Milföyden Karnıyarık Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Milföyler oda sıcaklığında yumuşayınca ikiye bölerek kare dilimler elde edin. Kare dilim içerisine İzmir tulum ve Ezine peynir karışımından 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Uzun bir biber dilimi ve 1 dilim domatesi üzerine yerleştirin.
  • Sağ ve sol köşelerden içeriye doğru 2-3 cm katlayıp ortayı hafifçe aralık bırakacak şekilde hamuru sabitleyin.
  • Hamurun alt ve üst kısımlarını sabitlemek için çatalla hafifçe bastırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp milföyün hamur kısmına güzelce sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 20-22 dakika kontrollü olarak pişirin, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025