Milföyden Karnıyarık Börek Tarifi
Milföyden Karnıyarık Börek tarifi: Milföyden Karnıyarık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Karnıyarık Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
8 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Milföyden Karnıyarık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
- 1 kase İzmir tulum peyniri (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı ezine peyniri (ufalanmış)
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet yumurta sarısı
Milföyden Karnıyarık Börek tarifi nasıl yapılır?
- Milföyler oda sıcaklığında yumuşayınca ikiye bölerek kare dilimler elde edin. Kare dilim içerisine İzmir tulum ve Ezine peynir karışımından 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Uzun bir biber dilimi ve 1 dilim domatesi üzerine yerleştirin.
- Sağ ve sol köşelerden içeriye doğru 2-3 cm katlayıp ortayı hafifçe aralık bırakacak şekilde hamuru sabitleyin.
- Hamurun alt ve üst kısımlarını sabitlemek için çatalla hafifçe bastırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp milföyün hamur kısmına güzelce sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 20-22 dakika kontrollü olarak pişirin, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!