Milföyden Çıtır Su Böreği Tarifi
Milföyden Çıtır Su Böreği tarifi: Milföyden Çıtır Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Çıtır Su Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Milföyden Çıtır Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 3 adet yufka
- 10 kare milföy hamuru
- 250 gram beyaz peynir
- 250 gram kaşar peyniri
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 şişe soda
- 1 tutam susam
Milföyden Çıtır Su Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Fırın tepsinizi iyice yağlayın.
- Yufkaları aralarına bir şey sürmeden 3 katını üst üste tepsiye dizin.
- Yufkaların üzerine peynir karışımını ekleyin.
- Milföy hamurunu iyice çözdürün. Elinizle esneterek büyütün.
- Milföyleri peynir karışımının üzerine yerleştirin.
- Aralarında boşluk bırakmadan tepsiyi milföyler ile kaplayın.
- Küçük kareler halinde böreği dilimleyin.
- Sos için; tüm malzemeleri iyice çırpın.
- Dilimlediğiniz böreğin üzerine sosu her yerine gelecek şekilde dökün.
- En az 2 saat üzerini kapatarak dinlendirin.
- Fırını önceden 220 derecede ısıtın. 20 dakika yüksek derecede pişirin. Afiyet olsun.
Milföyden Çıtır Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Bir gece önceden hazırlayıp, ertesi gün pişirebilirsiniz. Sıcak servis ediniz.