Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföyden Çıtır Su Böreği Tarifi

Milföyden Çıtır Su Böreği

Milföyden Çıtır Su Böreği Tarifi

Milföyden Çıtır Su Böreği tarifi: Milföyden Çıtır Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Çıtır Su Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföyden Çıtır Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 3 adet yufka
  • 10 kare milföy hamuru
  • 250 gram beyaz peynir
  • 250 gram kaşar peyniri

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe soda
  • 1 tutam susam

Milföyden Çıtır Su Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Fırın tepsinizi iyice yağlayın.
  • Yufkaları aralarına bir şey sürmeden 3 katını üst üste tepsiye dizin.
  • Yufkaların üzerine peynir karışımını ekleyin.
  • Milföy hamurunu iyice çözdürün. Elinizle esneterek büyütün.
  • Milföyleri peynir karışımının üzerine yerleştirin.
  • Aralarında boşluk bırakmadan tepsiyi milföyler ile kaplayın.
  • Küçük kareler halinde böreği dilimleyin.
  • Sos için; tüm malzemeleri iyice çırpın.
  • Dilimlediğiniz böreğin üzerine sosu her yerine gelecek şekilde dökün.
  • En az 2 saat üzerini kapatarak dinlendirin.
  • Fırını önceden 220 derecede ısıtın. 20 dakika yüksek derecede pişirin. Afiyet olsun.

Milföyden Çıtır Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Bir gece önceden hazırlayıp, ertesi gün pişirebilirsiniz. Sıcak servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025