Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföyden Çıtır Börek Tarifi

Milföyden Çıtır Börek

Milföyden Çıtır Börek Tarifi

Milföyden Çıtır Börek tarifi: Milföyden Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Çıtır Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföyden Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet milföy hamuru (dikdörtgen şeklinde)
  • 100 gram beyaz peynir (1/2 su bardağı)
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri (1/2 çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Milföyden Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Beyaz peyniri bir kase içine alın. Dilerseniz rendeleyin, dilerseniz bir çatal yardımıyla ezerek ufaltın.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, sıvı yağ ve baharatları beyaz peynirlerle birlikte bir kase içine alın, tüm malzemeler birleşinceye kadar karıştırın.
  • Buzluktan çıkardığınız milföy hamurlarını iyice çözülene kadar bekleyin. Milföy hamurlarını ikiye bölerek kare şeklinde kesin. Her hamura bir yemek kaşığı peynirli harç koyun. Alt ve üst yanlarından içeride doğru kıvırın.
  • Ardından diğer yanından kıvırarak rulo şeklini verin. Kıvırdığınızda alt kısımda kalacak olan hamurun açık kısmını sıkıştırarak kapatın ki iç harcı dışarı akmasın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri alın. Ruloların alt ve üst kısımlarını sıkıştırarak hamurların kapalı olduğuna emin olun.
  • Yumurta sarısını hafifçe su ile karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün. Ardından üst kısmına keskin bir bıçak ile verevli çizikler atın.
  • Son olarak çörek otu serpiştirin. Dilerseniz susam sa serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 23-25 dakika kadar pişirin. Böreklerin üst kısmı iyice kızardıktan sonra fırından çıkarın ve ister sıcak ister ılıkken servis edin.

Milföyden Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?

Milföylü bir tarif hazırlarken fırının üst raflarına koymaya özen gösterin. En ideal raf üstten 2. saf olacaktır. Fanlı değil, fansız programı tercih edin. Yumurta sarısı yerine pekmezli su tercih edebilirsiniz. İç harcını çeşitlendirebilir ve dilediğiniz iç harcını hazırlayarak kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025