Milföyden Boşnak Mantısı Tarifi
Milföyden Boşnak Mantısı tarifi: Milföyden Boşnak Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Boşnak Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Milföyden Boşnak Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 dal maydanoz
- 5-6 yaprak milföy hamuru
- 1 kase sarımsaklı yoğurt (üzeri için)
Milföyden Boşnak Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- İncecik doğranmış soğanı, kıymayı, tuzu, karabiberi ve maydanozu güzelce yoğurun.
- Milföyleri küçük karelere bölüp içine harçtan koyun, minik toplar şeklinde kapatın. Küçük bir fırın tepsisine hiç aralık kalmayacak şekilde dizin.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Pişince fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca yoğurdunu ve arzuya göre pul biberli tereyağını döküp hemen servis edin. Afiyet olsun.