Milföyden Baklava Tarifi
Milföyden Baklava tarifi: Milföyden Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Milföyden Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet milföy hamuru
- 4 yaprak baklavalık yufka
- 2 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
- 80 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Milföyden Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için: Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaydıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyin, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
- Kare cam bir fırın tepsisini yağlayın. 2 parça milföy hamurunu tabana serin.
- Eritilmiş tereyağından sürün ve üzerine dövülmüş cevizden serpin.
- Baklavalık yufkayı üzerine serin ve onu da tereyağlayın ardından üzerini kapatıp kare haline getirin.
- Baklavalık yufkaları bu şekilde serip, yağlayıp ceviz serpin. Ardından en üste kalan 4 parça milföyü serin.
- Onlarında üzerini yağladıktan sonra kare şekilde kesin. En son üzerine kalan yağı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
- Üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Milföyden Baklava tarifinin püf noktası nedir?
İçi için: Dilerseniz Antep fıstığı dilerseniz fındık gibi farklı yemişler de kullanabilirsiniz.
Milföyden Baklava tarifi için servis önerisi
Yanında dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.