Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföyden Baklava Tarifi

Milföyden Baklava

Milföyden Baklava Tarifi

Milföyden Baklava tarifi: Milföyden Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyden Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföyden Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet milföy hamuru
  • 4 yaprak baklavalık yufka
  • 2 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
  • 80 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Milföyden Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için: Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaydıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyin, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
  • Kare cam bir fırın tepsisini yağlayın. 2 parça milföy hamurunu tabana serin.
  • Eritilmiş tereyağından sürün ve üzerine dövülmüş cevizden serpin.
  • Baklavalık yufkayı üzerine serin ve onu da tereyağlayın ardından üzerini kapatıp kare haline getirin.
  • Baklavalık yufkaları bu şekilde serip, yağlayıp ceviz serpin. Ardından en üste kalan 4 parça milföyü serin.
  • Onlarında üzerini yağladıktan sonra kare şekilde kesin. En son üzerine kalan yağı boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
  • Üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Milföyden Baklava tarifinin püf noktası nedir?

İçi için: Dilerseniz Antep fıstığı dilerseniz fındık gibi farklı yemişler de kullanabilirsiniz.

Milföyden Baklava tarifi için servis önerisi

Yanında dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025