Milföyde Yumurta Tarifi
Milföyde Yumurta tarifi: Milföyde Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyde Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Milföyde Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru
- 4 adet yumurta
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biberiye
Milföyde Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürün.
- Silikon ya da çelik porsiyonluk muffin kalıpları üzerine öncelikle kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtları yerleştirin.
- Üzerlerine oda sıcaklığına gelen hamurları alın. Orta kısımlarına hafifçe bastırın. Bırakın kenar kısımları havada kalsın, çanak görünümünü alsın.
- İç kısımlarına yumurtaları bütün olarak kırın. Arzuya göre sarısını çatal yardımıyla bir parça dağıtın.
- Tuz ve ufalanmış biberiye parçalarını serpiştirip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin.
- Kalıbından dikkatli bir şekilde çıkardığınız milföy çanağında yumurtaları sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Milföyde Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Milföyler yağlı olduğu için porsiyonluk muffin kalıplarını ayrıca yağlamayın. Arzuya göre hamurları yağlı kağıt üzerine açın.Kullanacağınız kadar milföy hamurunu çözdürüp bir daha dondurmayın.Pişirme işlemi öncesinde milföylerin taban kısımlarını bir çatalın ucu yardımıyla hafifçe delin.