Milföyde Tavuk Baget Tarifi
Milföyde Tavuk Baget tarifi: Milföyde Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyde Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Milföyde Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 adet tavuk baget
- 1/2 paket milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Milföyde Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk bagetleri geniş bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzu da ekleyerek yaklaşık 20-30 dakika, tavukların içi pişene kadar haşlayın. Sudan çıkardıktan sonra kurulayıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bu sırada milföy hamurunu şeritler halinde kesin ve buzdolabına kaldırın.
- Tavuklar soğuduğunda kemikli kısımları, fırında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın.
- Milföy şeritlerini dikkatlice tavuğun etrafına sarın. Hamurun birbirine yapışması için parmağınızı suya batırıp iki hamur arasını hafifçe ıslatın.
- Tavukları altına pişme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar, üzeri iyice kızarana dek pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!