Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföyde Tavuk Baget Tarifi

Milföyde Tavuk Baget

Milföyde Tavuk Baget Tarifi

Milföyde Tavuk Baget tarifi: Milföyde Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Milföyde Tavuk Baget nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföyde Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 adet tavuk baget
  • 1/2 paket milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Milföyde Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk bagetleri geniş bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzu da ekleyerek yaklaşık 20-30 dakika, tavukların içi pişene kadar haşlayın. Sudan çıkardıktan sonra kurulayıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Bu sırada milföy hamurunu şeritler halinde kesin ve buzdolabına kaldırın.
  • Tavuklar soğuduğunda kemikli kısımları, fırında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın.
  • Milföy şeritlerini dikkatlice tavuğun etrafına sarın. Hamurun birbirine yapışması için parmağınızı suya batırıp iki hamur arasını hafifçe ıslatın.
  • Tavukları altına pişme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar, üzeri iyice kızarana dek pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025