Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföy Yılbaşı Ağacı Tarifi

Milföy Yılbaşı Ağacı

Milföy Yılbaşı Ağacı Tarifi

Milföy Yılbaşı Ağacı tarifi: Milföy Yılbaşı Ağacı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Yılbaşı Ağacı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföy Yılbaşı Ağacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı ıspanak
  • 1 paket labne (veya 1 su bardağı rendelenmiş kaşar)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuç cherry domates

Milföy Yılbaşı Ağacı tarifi nasıl yapılır?

  • Ispanağı rondo ile macun kıvamına getiriyor, tuz ve labne ile karıştırıyoruz.
  • Yumurtanın beyazını ekleyip sarısını üzeri için ayırıyoruz.
  • Milföyleri dolaptan çıkarır çıkarmaz üst üste koyup ağaç şeklinde kesiyoruz.
  • Sonra birini yağlı kağıt üstüne alıyor ve iç harcı sürüyoruz. Diğerini üzerine kapatıyoruz.
  • Ağacın tepe noktasından başlayarak her iki yandan bir parmak kalınlığında kesikler atıyoruz.
  • Her bir dilimi ucundan tutarak çeviriyoruz. Yağlı kağıtla birlikte ızgara teli üzerine alıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Milföy Yılbaşı Ağacı tarifinin püf noktası nedir?

Milföyünüzü fırının ızgara teli üzerinde pişirirseniz altıda çıtır olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025