Milföy Yılbaşı Ağacı Tarifi
Milföy Yılbaşı Ağacı tarifi: Milföy Yılbaşı Ağacı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Yılbaşı Ağacı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Milföy Yılbaşı Ağacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı ıspanak
- 1 paket labne (veya 1 su bardağı rendelenmiş kaşar)
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 avuç cherry domates
Milföy Yılbaşı Ağacı tarifi nasıl yapılır?
- Ispanağı rondo ile macun kıvamına getiriyor, tuz ve labne ile karıştırıyoruz.
- Yumurtanın beyazını ekleyip sarısını üzeri için ayırıyoruz.
- Milföyleri dolaptan çıkarır çıkarmaz üst üste koyup ağaç şeklinde kesiyoruz.
- Sonra birini yağlı kağıt üstüne alıyor ve iç harcı sürüyoruz. Diğerini üzerine kapatıyoruz.
- Ağacın tepe noktasından başlayarak her iki yandan bir parmak kalınlığında kesikler atıyoruz.
- Her bir dilimi ucundan tutarak çeviriyoruz. Yağlı kağıtla birlikte ızgara teli üzerine alıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Milföy Yılbaşı Ağacı tarifinin püf noktası nedir?
Milföyünüzü fırının ızgara teli üzerinde pişirirseniz altıda çıtır olacaktır.