Milföy Simit Tarifi
Milföy Simit tarifi: Milföy Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Milföy Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı susam
Milföy Simit tarifi nasıl yapılır?
- Susamları yapışmaz tabanlı bir tavaya alın ve yaklaşık 3-4 dakika renkleri dönene dek kavurun.
- Yayvan bir tabakta su ve pekmezi güzelce karıştırın.
- Bir paketten çıkan 12 adet dikdörtgen şeklindeki milföy hamurunu alın. Oda sıcaklığında bir süre çözdürün.
- Her birini uzun kenarından rulo yapın ve iki ucunu birleştirerek simit şekli verin.
- Hazırladığınız simidi pekmezli suya batırın ve ardından kavrulmuş susamlara batırın.
- Tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayarak yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri güzelce kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Milföy Simit tarifinin püf noktası nedir?
Keçiboynuzu yerine üzüm pekmezi ya da sevdiğiniz başka bir pekmezi de kullanabilirsiniz. Susamları kavurarak kullanmanız, simit kokusunu daha baskın yapacaktır.