Milföy Profiterol Tarifi
Milföy Profiterol tarifi: Milföy Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 dilim
Milföy Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 çorba kasesi tereyağ
- 1 paket krema (ya da krem şanti)
Üzeri için:
- 1 paket toz çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 70 gram bitter çikolata
Milföy Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Milföyleri biraz yumuşadıktan sonra her kare yaprağı 4'e bölün 40 adet küçük kare elde edin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Çıkartıp soğumaya alın.
- Kreması için vanilin, tereyağı, krema hariç diğer malzemeleri tencerede iyice karıştırıp ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın vanilin, tereyağı ve kremayı ekleyip mikser ya da çırpıcı ile iyice çırpın.
- Arada karıştırarak soğumasını sağlayın.
- Çikolata sosunu 2 bardak süt ile pişirin, piştikten sonra çikolatayı ekleyin, eriyene kadar iyice karıştırın.
- Çikolata sosun üzeri kabuk bağlamaması için arada karıştırarak soğutun.
- Soğuyan milföy karesini ortadan ayırın.
- Alt katına soğuyan kremadan bir tatlı kaşığı ekleyin.
- Üst katı kapatın.
- Üzerine soğuyan çikolata sostan gezdirin.
- Ya da bir borcama milföylerin alt katlarını dizin, arasına kremayı döküp yayın.
- Milföylerin üst katlarını kapatın.
- Çikolata sosunu dökün.
- Afiyet olsun.
Milföy Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz kremayı ekledikten sonra arasına meyve de ekleyebilirsiniz.