Milföy Mantı Tarifi
Milföy Mantı tarifi: Milföy Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Milföy Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 yaprak milföy hamuru
- 1 kase kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt (çırpılmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
Milföy Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Milföy yapraklarini kare olacak sekilde 4'e bölüyoruz.
- Kıymanın içine soğanı rendeliyoruz, karabiber tuz ve pul biber atıp güzelce yoğuruyoruz.
- Kare milföylerin içerisine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Afiyetler olsun!
Milföy Mantı tarifinin püf noktası nedir?
Milföyleri tepsiye dizerken aralarında az bir boşluk bırakın. Pişerken kabaracakları için içleri rahat pişsin.
Milföy Mantı tarifi için servis önerisi
Soğuduktan sonra servis ediniz.