Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföy Mantı Tarifi

Milföy Mantı

Milföy Mantı Tarifi

Milföy Mantı tarifi: Milföy Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföy Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 1 kase kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt (çırpılmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan

Milföy Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Milföy yapraklarini kare olacak sekilde 4'e bölüyoruz.
  • Kıymanın içine soğanı rendeliyoruz, karabiber tuz ve pul biber atıp güzelce yoğuruyoruz.
  • Kare milföylerin içerisine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz. Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Milföy Mantı tarifinin püf noktası nedir?

Milföyleri tepsiye dizerken aralarında az bir boşluk bırakın. Pişerken kabaracakları için içleri rahat pişsin.

Milföy Mantı tarifi için servis önerisi

Soğuduktan sonra servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025