Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföy Mantı Tarifi

Milföy Mantı

Milföy Mantı Tarifi

Milföy Mantı tarifi: Milföy Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföy Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 10 adet milföy hamuru

Servisi için:

  • 1 kase çırpılmış yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı pul biber

Milföy Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • İç harç için bir kasede kıyma, rendelenmiş kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun.
  • Milföy yapraklarını küçük kareler halinde kesin. Ortalarına bir parça harç koyup köşelerini birleştirip mantının şeklini verin.
  • 180 derece fırında 13 dakika fırınlayın.
  • Üzeri için tereyağında nane ve pul biberi kavurun. Çırpılmış yoğurt ve hazırladığınız tereyağlı sos ile servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025