Milföy Mantı Tarifi
Milföy Mantı tarifi: Milföy Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
13 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Milföy Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 10 adet milföy hamuru
Servisi için:
- 1 kase çırpılmış yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 çay kaşığı pul biber
Milföy Mantı tarifi nasıl yapılır?
- İç harç için bir kasede kıyma, rendelenmiş kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun.
- Milföy yapraklarını küçük kareler halinde kesin. Ortalarına bir parça harç koyup köşelerini birleştirip mantının şeklini verin.
- 180 derece fırında 13 dakika fırınlayın.
- Üzeri için tereyağında nane ve pul biberi kavurun. Çırpılmış yoğurt ve hazırladığınız tereyağlı sos ile servis edin.