Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Milföy Çanakları Tarifi

Milföy Çanakları

Milföy Çanakları Tarifi

Milföy Çanakları tarifi: Milföy Çanakları için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Çanakları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Milföy Çanakları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 kare milföy hamuru
  • 1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
  • 500 gram lor peyniri
  • 2 adet soğan
  • 1/4 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Milföy Çanakları tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce soğanı bol yağda kavuruyoruz. Ocağı kapatmadan loru, ince ince kıydığımız maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve bir iki dakika daha ocakta çevirip altını kapatıyoruz.
  • Milföyler erimeye başlayınca yuvarlak bir kalıpla hepsini kesiyoruz. Daha sonra yarısını daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar kesiyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye büyük yuvarlakları koyup üzerlerine yumurta beyazı sürüyoruz. Ortası çıkartılmış çemberleri üzerlerine yapıştırıyoruz. Orta kısımlarına çatalla delikler açıyoruz ki ortası çukur kalsın.
  • Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılan 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkar çıkmaz sıcakken orta kısmına bir kaşık yardımıyla bastırıp tamamen havuz sekli veriyoruz. İçlerini dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Milföy Çanakları tarifinin püf noktası nedir?

Milföy bekledikçe kötü oluyor o yüzden yiyebileceğiniz ölçüde yapın, sıcak sıcak tüketin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025