Milföy Çanakları Tarifi
Milföy Çanakları tarifi: Milföy Çanakları için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Çanakları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Milföy Çanakları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 kare milföy hamuru
- 1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
- 500 gram lor peyniri
- 2 adet soğan
- 1/4 bağ maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Milföy Çanakları tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce soğanı bol yağda kavuruyoruz. Ocağı kapatmadan loru, ince ince kıydığımız maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve bir iki dakika daha ocakta çevirip altını kapatıyoruz.
- Milföyler erimeye başlayınca yuvarlak bir kalıpla hepsini kesiyoruz. Daha sonra yarısını daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye büyük yuvarlakları koyup üzerlerine yumurta beyazı sürüyoruz. Ortası çıkartılmış çemberleri üzerlerine yapıştırıyoruz. Orta kısımlarına çatalla delikler açıyoruz ki ortası çukur kalsın.
- Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılan 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkar çıkmaz sıcakken orta kısmına bir kaşık yardımıyla bastırıp tamamen havuz sekli veriyoruz. İçlerini dolduruyoruz. Afiyet olsun.
Milföy Çanakları tarifinin püf noktası nedir?
Milföy bekledikçe kötü oluyor o yüzden yiyebileceğiniz ölçüde yapın, sıcak sıcak tüketin.