Milföy Çanağında Sebzeli Et (Volovan) Tarifi
Milföy Çanağında Sebzeli Et (Volovan) tarifi: Milföy Çanağında Sebzeli Et (Volovan) için gerekli malzemeler nelerdir? Milföy Çanağında Sebzeli Et (Volovan) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Milföy Çanağında Sebzeli Et (Volovan) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram bonfile
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet küçük boy havuç
- 8-10 adet milföy hamuru
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Milföy Çanağında Sebzeli Et (Volovan) tarifi nasıl yapılır?
- Tantunilik şekilde minikçe doğranmış etleri tencereye alın üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, kapağını kapatın ve yüksek ateşte cızırtılar gelene kadar bekletin.
- Sonrasında düşük ateşe alın, kendi suyunu salıp çekene ve yumuşacık olana dek pişirin.(Suyunu çok çekerse az kaynamış su ekleyebilirsiniz.)
- Ayrı bir tencerede bezelye ve küp doğranmış havucu haşlayın ya da buharda yumuşayana dek pişirin.
- Milföy hamurlarına da görseldeki gibi şekil vererek birleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika güzelce kabarıp kızarana dek pişirin.(Dilerseniz etrafına yumurta sarısı da sürebilirsiniz - ben kullanmadım.)
- Et güzelce yumuşadıktan sonra küp küp doğranmış soğan ve baharatları ekleyerek kavurun. Soğan da suyunu çektikten sonra haşlanmış bezelye-havuç ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
- Pişen milföy hamurlarının içerisini harçla doldurun, üzerine de rende kaşar ilave ederek fırın ızgara ayarında üzerleri kızara dek bekletin. Afiyet olsun.