Mikrodalgada Elma Tatlısı Tarifi
Mikrodalgada Elma Tatlısı tarifi: Mikrodalgada Elma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mikrodalgada Elma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
6 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mikrodalgada Elma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kırmızı elma
- 1/4 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı ceviz (dövülmüş)
- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı bal (üzeri için)
Mikrodalgada Elma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını mikrodalgada 1 dakika süreyle eritin.
- Elmaları kabuklarıyla beraber küp doğrayın, kararması için limonlu suda bekletin.
- Ayrı bir kasede yulaf, dövülmüş ceviz, yulaf unu, esmer şeker, eritilmiş tereyağı, tuz ve tarçını birleştirip güzelce karıştırın.
- Evdeki fırın kaplarınızın taban kısımlarına 1'er kaşık yulaflı karışımdan ekleyin.
- Elmaları kaselere paylaştırın ve ardından kalan yulaf karışımından üzerlerine ekleyip mikrodalgada 4 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üzerlerine 1'er yemek kaşığı bal döküp, afiyetle tüketin.