Mihrimah Revani Tarifi
Mihrimah Revani tarifi: Mihrimah Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Mihrimah Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mihrimah Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet yumurta
- 400 gram un
- 250 gram irmik
Şerbeti için:
- 6 su bardağı süt
- 4 su bardağı çiğ krema
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Fırın kabını yağlamak için:
Servisi için:
- 4 yemek kaşığı karamel sos
Mihrimah Revani tarifi nasıl yapılır?
- Tatlının şerbetini hazırlamak için; süt, çiğ krema, vanilya ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.
- Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın.
- Hazırladığınız şerbeti soğuması için bir kenarda bekletin.
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına aktarın. Mikser ile yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın.
- İrmik ve elenmiş unu, ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Hazırladığınız revani karışımını tereyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı dilimleyin.
- Tatlı dilimlerinin üzerine karamel sos sürdükten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Mihrimah Revani tarifinin püf noktası nedir?
İçinde krema bulunan şerbeti, kısık ateşte ve aralarda karıştırarak kaynatmaya dikkat edin.