Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mıhlama Tarifi

Mıhlama

Mıhlama Tarifi

Mıhlama tarifi: Mıhlama için gerekli malzemeler nelerdir? Mıhlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mıhlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı trabzon peyniri

Mıhlama tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
  • Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
  • Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
  • Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
  • Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Mıhlama tarifinin püf noktası nedir?

İnce çekilmiş ve taze mısır unu yanı sıra kazeini (süt köpüğü) alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanmanız mıhlamanın tadını arttıracaktır.

Mıhlama tarifi için servis önerisi

Tereyağının donmaması için sıcak sıcak bekletmeden servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025