Midyeli Pilav Tarifi
Midyeli Pilav tarifi: Midyeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Midyeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Midyeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram dondurulmuş midye
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Midyeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Donmuş midyeyi geniş bir vok tavaya alın, kısık ateşte suyunu bırakıp, geri çekene kadar pişirin.
- Zeytinyağını ekleyin ve biraz kavurun. Minik minik doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin. Şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak kavurun.
- Üzerine yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tüm baharatları ve son olarak da tuzunu ekleyin.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Pilavdan biraz lapa olmasını istiyoruz, pirincin birbirini tutabilmesi için. Suyunu çektiği zaman eğer pirinçler hala diri ise kontrollü bir şekilde kaynamış su ekleyebilirsiniz.
- Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekince pişmiş demektir. Yeşillik ile süsleyip, sıcak servis edin. Afiyet olsun.