Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Midyeli Pilav Tarifi

Midyeli Pilav

Midyeli Pilav Tarifi

Midyeli Pilav tarifi: Midyeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Midyeli Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Midyeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram dondurulmuş midye
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Midyeli Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Donmuş midyeyi geniş bir vok tavaya alın, kısık ateşte suyunu bırakıp, geri çekene kadar pişirin.
  • Zeytinyağını ekleyin ve biraz kavurun. Minik minik doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin. Şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak kavurun.
  • Üzerine yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Tüm baharatları ve son olarak da tuzunu ekleyin.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Pilavdan biraz lapa olmasını istiyoruz, pirincin birbirini tutabilmesi için. Suyunu çektiği zaman eğer pirinçler hala diri ise kontrollü bir şekilde kaynamış su ekleyebilirsiniz.
  • Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekince pişmiş demektir. Yeşillik ile süsleyip, sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025