Midye Tatlısı Tarifi
Midye Tatlısı tarifi: Midye Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Midye Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Midye Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı nişasta
- 3-3,5 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Arası için:
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı (köpüğü alınacak)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
İçi için:
- 1 su bardağı ceviz (veya fındık kırığı)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Midye Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurta yoğurma kaba alıp karıştırılır. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Unu kontrollü ekleyelim. Hamur 12 eşit parçaya bölünür ve beze yapılır. Temiz bir bezle üzeri örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.
- Bu esnada şerbet hazırlanır. Şeker su uygun bir tencereye alınır. Limon suyu eklenir.
- Şeker eriyene kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kısılır ve 15 dakika kaynatılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Tereyağı kısık ateşte eritilir. Üzerine biriken köpükler alınır. Sıvı yağ eklenir. Ilımaya bırakılır.
- Dinlenen hamur bezeleri nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta serperek (1 yemek kaşığı kadar ) üst üste koyulur. En üste nişasta serpilmez. Merdane ile büyütebildiğiniz kadar açılır.
- Açılan hamur sıkıca rulo yapılır ve bir parmak kalınlığında dilimlenir. Kesilen her bir parça merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açılır. Çok kalın olmasın.
- Ortasına bir çk kadar ceviz veya kırılmş fındık konulup kapatılır. Kenarlarına çok hafif bastırılır. Çok fazla müdahale edilemez.
- Diğer parçalara da aynı işlem yapılır ve tepsiye alınır. Eritilmiş tereyağı üzerilerine kaşıkla gezdirilir. 200 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet ılıyınca soğuyan tatlının üzerine aktarılır. Ara ara çevrilerek şerbet çektirilir. Dilediğiniz şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.
Midye Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bu ölçüden 2 tepsi midye tatlısı elde ettim. Hepsini şerbetlemek istemezseniz kalanı buzdolabında veya buzlukta muhafaza edebilirsiniz.Arasına çok az kaymak kullandım. Olmasa da olur.