Midye Tadında Tavuk Şiş Tarifi
Midye Tadında Tavuk Şiş tarifi: Midye Tadında Tavuk Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Midye Tadında Tavuk Şiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Midye Tadında Tavuk Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şişler için:
- 1 kilogram tavuk kalça (kemiksiz)
- 1 şişe soda
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı köri
Kızartmak İçin:
Tarator Sos İçin:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Midye Tadında Tavuk Şiş tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içine yumurtayı kırıp çırpalım. Un ve baharatları ekleyip soda ile bulamaç haline getirelim. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini bu bulamaca bulayıp mümkünse buzdolabında iki saat veya daha fazla bekletelim.
- Beklettikten sonra çöp şişlere takalım. Bir süre bu şekilde bekletelim. Bulamacın fazlası süzülsün.
- Sıvı yağı tavaya koyup ısıtalım. Çöp şişleri çevirerek, altın sarısı renk alana kadar kızartalım. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirelim.
- Yanında servis edeceğimiz tarator sos için tüm malzemeleri karıştırıp çırpalım. Bu isteğe bağlı, dilerseniz yanında pilav ve salata ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Midye Tadında Tavuk Şiş tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk etlerini bulamaçta bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Tavukların tam kaplanmış olmasını sağlayın. Kızarırken ateşi fazla açmayın ki içi pişsin. Mutlaka kağıt havluda fazla yağını çektirin.